Lustrum voor Café ’t Paleis en Swing Reunion Party

In 1983 begon hij als glazenophaler in de populaire uitgaansgelegenheid de Swing. 10 jaar later, nu 25 jaar geleden, opende hij Café ‘t Paleis, runde meerdere horecazaken maar bleef altijd trouw aan de koninklijke keilplaats in de Priemstraat. “‘t Paleis is voor velen een begrip! Hier is iedereen gelijk: een echt mensen-mensencafe”, aldus eigenaar Frank van de Laak. Daarnaast heeft hij vijf jaar geleden in februari met de Swing Reunion Party zijn eerste horecaliefde ‘de Swing’ weer nieuw leven in geblazen. Dat is dubbel feest.

In 1993 opende Frank ’t Paleis, een kleine bruine kroeg in de benedenstad, samen met een andere horecatopper uit Nijmegen, Leon Berkers. Het was gelijk een groot succes. “Mensen vinden het hier gezellig en we zijn open tot in de kleine uurtjes. Maar we hebben ook een buurtfunctie”, zo vertelt  Frank. 8 Januari bestaat het café officieel 25 jaar en daar moet op gedronken worden. Iedereen mag daar van profiteren wat Frank betreft. In de hele maand januari is de drank voor de prijs van 25 jaar geleden. Dat betekent een biertje voor een euro. Zaterdag 6 januari is het officiële  verjaardagsfeestje met een dj. Trek je zilveren soulbroek aan en spuit glitters in je eighties haardos, want dat is de dresscode. Op 7 januari is er muziek en spelen vanaf 16.00 uur een aantal muzikanten die eerder bij ‘t Paleis hebben opgetreden of daar gewoon graag vertoeft. Op de officiële verjaardagsdag 8 januari is er haringhappen vanaf 16.00 uur voor diegenen die het verjaardagsfeest goed hebben gevierd. ‘ t Paleis sluit zaterdag 20 januari af met een feest voor oud-personeel; een feest voor en met alle mensen die achter de bar hebben meegewerkt aan 25 jaar Café ‘t Paleis.

Swing Reunion Party

Samen met Myrthe Wijngart, de vrouw van Swinguitsmijter Percy, is vijf jaar geleden het idee ontstaan om een reünie te organiseren van de Swing. De populairste uitgaansplek van Nijmegen in de Molenstraat is lang geleden afgebrand, maar de goede herinneringen bleven. Het idee om het Swinggevoel weer nieuw leven in te blazen, bleek een doorslaand succes. Voor de aankomende vijfde editie van de Swing Reunion Party zijn momenteel nog kaarten te koop, maar de vorige vier edities waren stijf uitverkocht. De Lindenberg is op 3 februari van boven tot onder met 1600 mensen the place to be. Dus wees er snel bij, want op is op!! Ontmoet de mensen van toen en ga samen herinneringen ophalen met muziek van toen; punk en wave in de kelder en seventies en eighties muziek boven.

Info en kaarten: Facebook: Cafe ’t Paleis

Priemstraat 5, Nijmegen