Column

Yes, nog een festival erbij op 2 september!

Hoe leuk is dat? Nijmegen is dé stad van het water en als jij tijdens een nazomers festival in een flow terecht wilt komen, adviseer ik je om 2 september alvast in je agenda te zetten.

Je kunt dan heerlijk bijkomen tijdens het eerste Nijmeegse Flowlands Festival aan de Spiegelwaal. Een festival waarbij je niet stil kunt zitten. Je mag dansen. Of yoga uitoefenen op een surfplank. Je mag leren hoepelen. En ook je kinderen komen volop aan hun trekken met allerlei activiteiten. Én je mag een biertje proeven dat van hemelwater is gebrouwen. Ben je erbij?

En de locatie is natuurlijk heel bijzonder: de Spiegelwaal is onderdeel van het grootste klimaatadaptatieproject in Nederland. Met de toenemende onvoorspelbaarheid van het weer, zijn we in Nijmegen goed voorbereid op wat er komen gaat. Bij hoogwater houden we door de nevengeul droge voeten. Het komt natuurlijk nog wel van boven, vaker zelfs in het nieuwe klimaat. Als dat het geval is op 2 september, geef ik in de tent een lesje wolken kijken…

Ik wil iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toewensen en hopelijk zie ik je ook op 2 september. Laten we er een leuk feestje van maken samen!