QV Nijmegen zet duurzaam ondernemen in de spotlight

Groen ondernemen in de Green Capital

Het kan u bijna niet ontgaan zijn, Nijmegen mag zich een jaar lang Green Capital, duurzame hoofdstad van Europa, noemen. Na het openingsfestival Wondertuin blijft het hele jaar door van alles te doen in Nijmegen. En niet alleen in de stad, maar ook in QV Nijmegen. Dat kan ook voor u als ondernemer interessant zijn!

Wat QV Nijmegen met duurzaamheid te maken heeft? Heel veel! Zo wordt het uitgaansmagazine voor Nijmegen e.o. gedrukt op duurzaam papier dat het FSC-keurmerk draagt. Ook wordt QV verspreid via controlled circulation, oftewel het blad ligt op vooraf geselecteerde plekken, daar waar er behoefte aan is. Helemaal van deze tijd, volgens de uit Amsterdam overgewaaide discussie over de nee/nee-sticker op de brievenbussen. Die zou vervangen moeten worden door een ja/ja-sticker. Kom maar in actie als je het ongeadresseerde drukwerk wél wilt ontvangen, is de gedachte. Ook een soort controlled circulation dus. Tot slot is Velocity Fietskoeriers verantwoordelijk voor de verspreiding van QV Nijmegen. Hoe duurzaam wilt u het hebben?

Onder de partijen die een heus manifest van Nijmegen European Green Capital 2018 hebben onderschreven, zijn verschillende culturele instellingen, zoals Museum Het Valkhof, Music Meeting, Doornroosje, Vierdaagsefeesten, Concertgebouw De Vereeniging, Stadsschouwburg Nijmegen en Radboud Universiteit. Zij spannen zich onder meer in om meer mensen mee te krijgen in de groene beweging door een inspirerend voorbeeld te zijn. En door het eigen netwerk en creativiteit in te zetten voor de inwoners van Nijmegen, Gelderland, Nederland en Europa. Iemand die daar maandelijks een column over schrijft in QV Nijmegen, is oud-wethouder Jan van der Meer. Als u ook wilt laten zien dat ondernemen duurzaam kan, doe dat dan in het uitgaansmagazine voor Nijmegen e.o. U bevindt zich in goed gezelschap!