024geschiedenis 2018

Beleef van 19 t/m 21 oktober 2018 de geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Dit jaar staat 024geschiedenis, onderdeel van de Maand van de Geschiedenis, in het teken van ‘opstand’!

30 september t/m 25 oktober: Pop-up museum ‘De opstandige Nijmegenaar’ | Een ongehoorzaam en opstandig Pop-Up museum over de rebelse geschiedenis van Nijmegen. De tentoonstelling staat van 30 september tot 25 oktober 2018 in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. In het weekend van 024geschiedenis (zaterdag 20 oktober) zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud op het plein.

Vrijdag 19 oktober: Stevenskerk | Hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven opent het weekend van 024geschiedenis met een inleidende lezing waarna het historische Senterclaesgilde ons op een opstandige cabaretshow zal trakteren. Theatergroep GRAS geeft een preview van hun stuk dat op zaterdag en zondag volledig te zien zal zijn. We gaan ook op reis door de opstandige muziekgeschiedenis. Zing passievol mee met de mooiste protestliederen! Dit alles wordt gepresenteerd door het meest illustere Gelderse duo: de Ridders van Gelre! Afsluitend is er een borrel terwijl DJ Von Rosenthal de avond muzikaal omlijst met een mix van klassieke muziek.

Zaterdag 20 oktober: Mariënburg | Bezoek de tentoonstelling ‘Nijmeegse opstanden’ en ontdek het rebelse verleden van de oudste stad van Nederland! Verken de diverse opstandige activiteiten, doe inzichten op bij de lezingen van Radboud in de Stad of bij de film van Nijmegen Blijft in Beeld. Ga mee met de verzetswandeling of leer spioneren en geheimschrift ontcijferen!

Foto: 024 Geschiedenis

Zondag 21 oktober: Valkhofkwartier & meer | Beleef actief geschiedenis, geschikt voor jong en oud! U kunt meedoen met een historische vossenjacht langs de diverse locaties van het Valkhofkwartier. Ontdek verschillende activiteiten: er zijn diverse rondleiding, lezingen, spellen en theatervoorstellingen. ’s avonds is de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz weer in de LUX!

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter