Alle cursisten op de planken tijdens het Lindenberg Festival

Zaterdag 18 t/m woensdag 29 mei vindt bij de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen de tweede editie van het Lindenberg Festival plaats: bijna twee weken lang zijn dan de eindpresentaties van cursussen muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven te zien. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk.

Cursuspresentaties
Bijna alle cursussen bij de Lindenberg worden afgesloten met een cursuspresentatie. Dat is een belangrijk onderdeel van het leren in de kunsten: hoe breng je jouw kunstvorm over op publiek? Sinds vorig jaar worden deze cursuspresentaties bij elkaar gebracht in twee weken. Zo kan de bezoeker bij van alles gaan kijken en misschien wel geïnspireerd worden om volgend jaar ook een creatieve cursus te volgen.

Overal in het pand
De optredens en uitvoeringen vinden plaats door het hele gebouw: in de Karolingenzaal, Steigerzaal en zelfs de grootste, de Lindenbergzaal. Daarnaast is er van alles (gratis) te zien in het Lindenberg Café: diverse bandjes, muzikanten, docentenoptredens en dansoptredens. Gedurende het hele Festival exposeren cursisten van de afdeling Beeldende Kunst op allerlei plekken in het pand en ook in een aantal lokalen zijn cursisten te bewonderen.

Een aantal voorbeelden
Zo presenteren de jongerenbands van de Pop & Rockschool zichzelf in 50-jaar-Woodstock-stijl op donderdag 23 en vrijdag 24 mei. De dansleerlingen laten hun kunsten zien tijdens slotuitvoering Modern Times op zondag 19 mei. Kinderen die het muzieklestraject volgen staan zondag 26 mei op de planken met hun instrument.

Praktische informatie
Het Lindenberg Festival vindt plaats van 18 t/m 29 mei 2019. Het gehele programma is te vinden op de website van de Lindenberg. Het programma is gratis, tenzij anders vermeld. Het Lindenberg Festival is tevens de aftrap van het nieuwe seizoen: vanaf dit moment zijn de Cursusbrochure en Theaterbrochure van seizoen 2019-2020 overal in de Lindenberg beschikbaar.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter