ArtEZ In Residence: Dirk Overbeek Trio +Strings

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht.

Dirk Overbeek studeert accordeon aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem.  Dirk  brengt de  accordeon onder het voetlicht  als een modern en veelzijdig instrument. Dit doet hij door verschillende muziekstijlen en eigen composities te spelen in niet alledaagse bezettingen. Zijn focus ligt nu vooral bij jazz, latin en het componeren en uitvoeren van eigen stukken.

In januari 2016 nam hij deel aan het klassieke Prinses Christina Concours, waar hij de 1e prijs behaalde op de regio finale. In april van dat jaar speelde hij tijdens de halve finale van het concours in Den Haag. Dirk heeft masterclasses en workshops gevolgd van onder andere de klassieke accordeonisten Claudio Jacomucci (It), Mie Miki (d/jp), Marco Kassl (d), jazzaccordeonist Victor Prieto (sp/vs) en jazzpianist Bert van den Brink.

Vanavond presenteert hij : Dirk Overbeek Trio + Strings. Binnen dit trio combineert hij verschillende  muzikale stijlen en laat hij de accordeon klinken als het veelzijdige instrument dat het nu eenmaal is.. Het trio wordt aangevuld  me drie strijkers, die het klankpalet nog breder en interessanter maken,. Het Trio speelt hij deze avond eigen composities en arrangementen van latin- en jazz Standards.

Bezetting;  Dirk Overbeek – accordeon, Melvin van Wilsem-drums,  Elias staszewski –basStrijkers t.b.a.

Website: dirkoverbeek.nl

Zaal open:20.00

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter