Berg&Bos speelt: In Vrede

Met In Vrede schetst BERG&BOS – het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van den Bos – hoe de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, ook nu nog van invloed zijn op onze samenleving.
Gebaseerd op de waargebeurde verhalen van Josua Ossendrijver, Ruben Koster en Nabil Nabo.
Een man ontdekt op latere leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid hield dit geheim en gaat daar een leven lang gebukt onder. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit zo de schuld van haar allang overleden ‘foute’ moeder uit. Een jonge man die in vrede is opgegroeid, raakt in paniek door de beladen oorlogsgeschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Nabil, die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.
In Vrede is een voorstelling over het leven in tijden van vrede. Over omgaan met de schuld, het verlies en het verdriet dat voor die vrede is ontstaan. Over de vraag wanneer een oorlog echt voorbij is en je met recht voor iedereen de vrede uit mag roepen.

IN DE PERS
Volkskrant ★★★★☆
“In Vrede is een waardig en indrukwekkend stuk over de wonden die oorlog nalaat.”
Haarlems Dagblad
“De tekst van Van den Bos is poëtisch en geraffineerd opgebouwd. Langzaam maar zeker komen de puzzelstukjes op hun plek te liggen. ‘In Vrede’ is een gedragen voorstelling, licht van toon, die laat zien hoe het verleden doorwerkt op het nu.”
Scenes ★★★★☆
“Verbonden door oorlog in prachtige mozaïekvertelling”
Dagblad van het Noorden ★★★★★
“Berg & Bos’ oorlogsverhaal golft naar climax in het nu”

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter