Buitenbios – Liquid Summer – Retour en Bourgogne

Om de zomer te vieren, organiseren we dit jaar weer een Buitenbios, met dit jaar het thema Liquid Summer! Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus kun je vanaf het terras genieten van de beste films. De vijf filmklassiekers die zijn uitgekozen hebben allemaal een thema gemeen: drank! Uiteraard is het betreffende drankje ook op het terras te bestellen. We vertonen The Angel’s ShareCocktailRetour en BourgogneAbsolutely Fabulous en The Great Gatsby.

Retour en Bourgogne
Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden.

Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren. De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst, en de regisseur laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter