Buitenbios – Liquid Summer – The Angel’s Share

Om de zomer te vieren, organiseren we dit jaar weer een Buitenbios, met dit jaar het thema Liquid Summer! Van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus kun je vanaf het terras genieten van de beste films. De vijf filmklassiekers die zijn uitgekozen hebben allemaal een thema gemeen: drank! Uiteraard is het betreffende drankje ook op het terras te bestellen. We vertonen The Angel’s ShareCocktailRetour en BourgogneAbsolutely Fabulous en The Great Gatsby.

The Angel’s Share
Wanneer de jonge crimineel Robbie vader wordt en zijn jonge zoontje voor het eerst in zijn armen sluit, besluit hij zijn leven op het rechte pad te brengen. Op een haar na moest hij de gevangenis in, maar krijgt nu één laatste kans. Samen met enkele andere jongeren krijgt hij een aantal uren gemeenschapsdienst opgelegd. Ze hebben geluk met hun begripvolle toezichthouder. Op een dag neemt deze hen mee voor een bezoek aan een whiskydestilleerderij. Daar ontdekt Robbie dat hij een verfijnde neus heeft voor het proeven van whisky.  Zijn nieuwe talent in combinatie met een portie lef leidt Robbie en zijn vrienden naar de vreemde wereld van frisse lucht en open ruimte, de Schotse Hooglanden, en de grootste gok van hun leven.

The Angel’s Share heeft in Cannes 2012 de juryprijs gewonnen, dankzij de verschillende ingrediënten voor een zwaarmoedige film over de uitzichtloosheid van de Britse onderklasse. Regisseur Loach gebruikt in de film voornamelijk niet-professionele acteurs, omdat hun echte levens zo dichtbij hun personages liggen. Het personage Robbie wordt bijvoorbeeld vertolkt door een niet-professionele acteur die in sommige scènes min of meer zichzelf speelt, die daardoor levensecht aanvoelen.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Meer Film