Carte Blanche Niko Langenhuijsen: 2 Basses 2 Horns

Carte Blanche Niko Langenhuijsen

 

Carte Blanche Niko Langenhuijsen 2 Basses 2 Horns

Bassist/pianist Niko Langenhuijsen is een sleutelfiguur uit de Brabantse jazzscene (Ohm, Vaalbeek, Caoutchouc). Hij stond aan de wieg van het Tilburgse jazzpodium Paradox.

Langenhuijsen studeerde in Tilburg aan het conservatorium. Daarna ontpopte hij zich tot een veelzijdig componist, musicus, organisator en docent. Hij was een van de oprichters van het baanbrekende jazzgezelschap Ohm (1972-1978), In 1978 richt hij het Gemeentereinigingsorkest Vaalbleek, later Vaalbleek Vokaal en nog later Caoutchouc (1978-1995) op waarin toenmalige talenten Hans Sparla, Henk Koekkoek en Paul van Kemenade speelden. Langenhuijsen stond mede aan de wieg van Paradoks, het latere Paradox. Hij wordt gezien als een van de muzikale pijlers van de Tilburgse school. Langenhuijsen heeft daarnaast tal van composities geschreven en in 1985 ontving hij een Edison. Sinds 1994 is hij woonachtig in Nijmegen en vanavond wordt hij geëerd met een Carte Blanche.

Voor deze avond heft hij een bijzonder kwartet samengesteld 2 Basses 2 Horns:
Wiro Mahieu – contrabas, Toon de Gouw – trompet, Jeroen Doomernik – trompet,
Niko Langenhuijsen – contrabas.

Het kwartet zal bestaande stukken uit oeuvre van Langenhuijsen spelen en tevens zal er nieuw werk worden gepresenteerd met veel ruimte voor improvisatie.

Zaal open: 20.00
Aanvang: 20.30
Entree: € 12,50 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 10,00

photo by eddywestveer.com

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter