Concert: Faire is the heaven door Cappella ad Fluvium

Op 24 maart brengt projectkoor Cappella ad Fluvium onder leiding van Peter-Paul van Beekum  het programma Faire is the heaven, een ode aan de Engelse koormuziek met werken van onder meer Tallis, Purcell, Ireland en Gibbons. Bij een aantal stukken wordt het koor begeleid door Wim Roelfsema op orgel. Op zondagmiddag 24 maart is het concert om 15:30 uur in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96 te Nijmegen.

Het programma bestaat uit hoogtepunten uit vijf eeuwen Engelse kerkmuziek. Brexit of niet, Engelse koormuziek is ‘hot’ in Europa. In Britse kathedralen, colleges en kapellen zingen jongens- en andere koren al eeuwenlang de sterren van de hemel. Deze prachtige traditie ontstond in 1534 toen koning èn parlement besloten de Engelse kerk los te maken van die van Rome.
Het ‘anthem’ (Engelstalig motet) ontwikkelde zich tot kroonjuweel van de Anglicaanse koorcultuur. Wij kozen de mooiste parels uit en voeren de luisteraar langs hoogtepunten uit vijf eeuwen Engelse koormuziek.
Een deel van het programma wordt a capella gezongen; een ander deel wordt begeleid op het orgel door organist Wim Roelfsema die zich ook als solist zal laten horen.
Met werken van o.a. Thomas Tallis, Orlando Gibbons, Henry Purcell, William Walton, John Ireland en Paul Mealor

Entree
De entreeprijs bedraagt € 15 in de voorverkoop (via www.adfluvium.nl). Aan de kassa is de entreeprijs € 18.  De prijs voor CJP / studenten bedraagt € 10.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter