De beste documentaires van IDFA in LUX

LUX viert het International Documentary Filmfestival Amsterdam, door in één weekend acht bijzondere IDFA-documentaires te vertonen. Van een politiek portret in Rusland tot een avonturenfilm in de VS, van het uitzichtloze bestaan van drie adolescenten, tot de nieuwe toekomst van een jonge vluchteling. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

IDFA
Het International Documentary Filmfestival Amsterdam is het grootste documentaire filmfestival ter wereld, en duurt dit jaar van woensdag 14 t/m zondag 25 november. Het festival biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. LUX voelt zich, als grootste arthouse van Nederland, verbonden met IDFA en ondersteunt hen door ieder jaar een selectie documentaires te vertonen. Hiermee wordt het aanbod van IDFA toegankelijker voor regionaal publiek.

Divers aanbod
Van de honderden films die tijdens IDFA 2018 in (wereld)première gaan, heeft LUX een selectie gemaakt van de beste of meest bijzondere documentaires. LUX probeert daarmee een divers aanbod te tonen van over de hele wereld, waarbij verschillende culturen en perspectieven aan bod komen. Want hoe ontwikkelde Steve Bannon, ‘the architect of Trumpism’, zich vanuit een ‘hardcore democratische familie’ naar een alt-right-kopstuk? Waarom zou je zonder touwen of beveiliging de grootste verticale rots ter wereld willen beklimmen, wetende dat ieder foutje je leven kan kosten? Wist Poetin in zijn eerste regeringsdagen al dat hij een tirannieke bewindvoerder wilde zijn, Rusland terugbrengend naar Sovjet-achtig nationalisme? Wat is de muzikale erfenis van een van de meest baanbrekende en iconische jazzlabels van de twintigste en eenentwintigste eeuw; Blue Note Records? En hoe hou je je als 6-jarige Macedoniër staande in een kleuterklas in Nederland?

Meer informatie & kaartverkoop
Losse kaarten zijn voor regulier tarief (€ 9,50) verkrijgbaar, ook kunnen er passe-partouts voor 3 (zelf te kiezen) documentaires gekocht worden.
Houd lux-nijmegen.nl/idfa in de gaten voor updates. Kaarten zijn te koop via de website en de kassa van LUX.

Foto: American Dharma

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter