Estafest 10(0) Jaar!

Estafest! Vier eigenzinnige improvisatoren in een zeer ongewone kamermuziek bezetting van altviool, elektrische gitaar, piano en rieten.

In 2109 bestaat Estafest 100 jaar. Hoog tijd om op zoek te gaan naar waardige opvolgers. Estafest nodigt deze tour elk concert een andere speciale gast uit. Deze gasten zijn van zeer divers pluimage, maar hebben in hun spel één ding gemeen: een voor Estafest kenmerkende combinatie van poëzie en prettige waanzin. In samenwerking met ArtEZ is een gekozen uit pool van musici.

Wie dat is geworden……kom en je zult zien.

In 2009 nam het kwartet hun eerste album Estafest Live op. Vanaf 2012 wonnen drie van de vier leden achtereenvolgens de prestigieuze Boy Edgar Prijs. In 2014 kwam het tweede album Eno Supo uit, gevolgd door een Edisonnominatie. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead volgde een serie buitenlandse concerten, zoals op het London Jazz Festival. Het viertal werd opgemerkt door het prestigieuze label BMC records uit Budapest. Daar nam Estafest hun derde album op. Bayachrimae werd in 2017 wereldwijd uitgebracht en gepresenteerd op het North Sea Jazzfestival.

Nu viert Estafest een 10 jarig bestaan met als speciale gast

Estafest: Anton Goudsmit – gitaar, Oene van Geel- altviool en cajon, Mete Erker – saxofoon, Jeroen van Vliet – piano

Vrije Geluiden Vredenburg:    https://www.youtube.com/watch?v=vQXo4BMZ9ZM

Live @ North Sea Jazz 2017: https://www.youtube.com/watch?v=Y-ltmPlaZDE

Vrije Geluiden BIMhuis:  https://www.youtube.com/watch?v=giVA-92hFB0

www.estafest.com

 

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree: € 15 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 12,50

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter