Expoplu Extra: Mirte van Duppen & Bart Nijboer

Expoplu Extra is een één-avond-durend evenement waarbij twee jonge en talentvolle kunstenaars werk tonen, vertellen over hun werk en in gesprek kunnen gaan met het publiek.

Tijdens de avond kijkt het publiek gezamenlijk naar een werk of installatie, wat altijd gevolgd wordt door een artist talk. Het doel van Expoplu Extra is om ruimte te bieden voor verdieping in de praktijk van deze jonge kunstenaars, en het publiek de mogelijkheid te bieden om een actieve rol aan te nemen. De avonden van Expoplu Extra worden gemodereerd door Eef Veldkamp. In deze eerste editie komen kunstenaars Mirte van Duppen en Bart Nijboer vertellen over hun werk.

Mirte van Duppen (1990, Tilburg) is beeldend kunstenaar, in 2015 studeerde ze af aan de master Graphic Design van het Sandberg Instituut in Amsterdam, na het volgen van een bacheloropleiding Design aan ArtEZ in Arnhem. Van Duppens werk gaat over de functies, verhoudingen, transformaties van (stedelijke) landschappen en de interactie van de mens met zijn omgeving. Ze gebruikt de werkelijkheid (wat we zien) en fictieve (wat we ons voorstellen) elementen voor analyse en compo-sitie. De stilte waarin ze haar camera beweegt, stelt de kijker in staat onderdeel te worden van haar wereld. Een spanning tussen wat we zien, ons voorstellen en ervaren.
Bart Nijboer (1990, Driebergen) houdt zich bezig met bewegende installaties. Zijn objecten zouden een “constructieve vertaling van de natuur” genoemd kunnen worden. Na het afronden van de opleiding Industreel Design in 2010 aan het ROC in Utrecht, heeft Nijboer in Arnhem de opleiding voor Fine Art gevolgd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten, waar hij in 2014 is afgestudeerd. Nadien is zijn werk regelmatig in exposities door heel het land te zien geweest. In 2018 verbleef Nijboer twee maanden in Noorwegen, waar hij werkte aan de nieuwe installatie ‘Pollination field’, die terug in Nederland werd volmaakt. Op 15 maart zal onder andere deze installatie te zien zijn als onderdeel van Expoplu Extra.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter