Expositie schilderijen van Martien Nuijen bij Kalorama

Van begin april tot en met eind mei zijn bij Kalorama de werken van Martien Nuijen te zien. Martien werd geboren op zondag 13 november 1955 in ‘t heuvelachtig dorpje Berg en Dal in een bosrijke omgeving op het hoogste punt omgeving Nijmegen.

Als kind was hij altijd al creatief bezig met tekenen en knutselen. Na een periode van ruim 42 jaar een eigen zaak bestierd te hebben is hij  sinds najaar 2017 heel actief verder gegaan met zijn passie schilderen.

Hij is autodidact, zonder enige opleiding of cursus. Men zegt dat Martien een optimistisch mens is en dat hij positief in het leven staat.

Waarschijnlijk is dát de reden dat hij van kleur hou, zijn  werken hebben vaak vrolijke onderwerpen in welke vorm dan ook, heel veelzijdig, maar hij  kan natuurlijk ook stil staan bij serieuze zaken, zijn schilderijen vertalen zijn gedachten en humeur.

In ’n korte periode heeft Martien grote exposities gedaan, met succes. Veel belangstelling, geweldige reacties, dat doet ’n mens goed. Het geeft hem voldoening dat men kan genieten van zijn werken en zelfs in huis willen hebben. Zijn moto “Colour your life” geef kleur aan je leven in welke vorm dan ook. Door zijn werken probeert hij  dit vast te leggen op doek, met verschillende materialen gemengd met verf. Veelzijdige onderwerpen, maar toch kenmerkend door de kracht zoals de verf op het doek is aangebracht.

Het gevoel dat hij met schilderen heeft  is moeilijk te omschrijven, smetteloos wit doek….je begint met kleur …. droomt of is het werkelijkheid … en natuurlijk komt fantasie ook om de hoek kijken … niet wetende  wat het eindresultaat is…, net een wereldreis zonder eindbestemming …. geweldige ervaring ……zijn  passie….

Kalorama kent geen openingstijden en is altijd open.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter