Festival Stranger Than Paranoia

Het is weer tijd voor Stranger Than Paranoia: 

Dit smaak- en spraakmakende festival slecht de grenzen tissen diverse  muziekstijlen van jazz tot klassiek, van Flamenco tot avant –garde, van big band tot strijkkwartet, van funk tot impro….

Dit jaar vindt het festival voor de vierde keer plaats in Nijmegen, andere deelnemende steden zijn; Tilburg (Paradox) en Amsterdam (Bimhuis).

Wederom een afwisselend programma met:
van Kemenade Hammond Sandwich,
Trio Andrianov/Vintskevich/Vinstkevich,
en De Raad van Toezicht.

Oprichter van het festival, Paul van Kemenade, opent het festival met zijn Hammond Sandwich: Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel, laat staan twee hammondorgels, bespeeld door de twee top-organisten Carlo de Wijs en Arno Krijger met altsaxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema’s, scheurende solo’s en een onuitputtelijke drive.

Hammond Sandwich kan je gerust een all-star band noemen. Paul van Kemenade behoort sinds de jaren zeventig tot de belangrijkste altsaxofonisten van Nederland, trompettist Jeroen Doomernik kennen we van de groep VLEK en als leider van het Brabants Jazz Orkest. Allround drummer Chris Strik tourde onder meer met zangeres Dee Dee Bridgewater, Jan Akkerman, Deborah Brown, Mark Murphy e.a. en staat bekend om zijn tomeloze drive op het slagwerk.

De opening alleen al is een knaller van formaat!

http://www.paulvankemenade.com

Na het opzwepende Hammond Sandwich is het de beurt aan het uitzonderlijke RussischeTrio Andrianov/Vintskevich/Vinstkevich.

Een bijzonder concert waarin Jazz en klassiek met elkaar worden versmolten. Het trio bestaat uit Leonid Vintskevich (piano), NickVintskevich(sax) enBoris Andrianov(cello).

Drie Russische top musici die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. De musici hebben samengewerkt met namen als Elvin Jones, Lionel Hampton, Kevin Mahogany, Valery Ponomarev, David Friesen en Bill Evans.Alle drie de musici worden geroemd om hun technische kwaliteiten en de wijze waarop zij klassiek en Jazz versmelten.

Laat je verrassen door dit unieke trio. Om er een uit te lichten : Rijzende ster Boris Andrianov.

De afsluiting wordt verzorgd door De Raad Van Toezicht.  De Raad behoeft bijna geen uitleg meer. De band is vriend aan huis bij podium JIN in Brebl. Vanavond spelen ze een speciale set.

De Raad van Toezicht is doorgebroken in 2016 met concerten op zowat alle grote Nederlandse jazzfestivals waaronder: Music Meeting, Transition, So What’s Next en North Sea Jazz. De band werd opgepikt door DWDD met een overdonderende performance als resultaat en imponeerde tijdens Noorderslag. De Raad van Toezicht verraste zowel pop – als jazz publiek met hun energieke live shows en sindsdien is hun naam gevestigd.

Onlangs verscheen hun tweede album “84”. Met “84″presenteert De Raad van Toezicht een brutalere sound: meer elementen uit de rock- en popmuziek zijn verankerd, echter jazz en funk blijven de basis waar De Raad hun groove vandaan haalt. Laat je verassen door deze eigentijdse band! Wars van stijlen neemt De Raad van Toezicht je mee op een muzikaal avontuur

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree: € 17,50 Studenten/jongeren tot 26 jaar  € 15

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter