Finale Kaf & Koren studentenbandwedstrijd

Kaf en Koren is een jaarlijkse studentenbandwedstrijd waarin negen fanatieke bands strijden om de titel ‘studentenband van het jaar’, een puik prijzenpakket en eeuwige roem. In de afgelopen weken vonden de drie voorrondes plaats in het Cultuurcafé van de Radboud Universiteit. Na deze voorrondes heeft de jury besloten welke drie bands door mogen naar de finale, traditiegetrouw in Merleyn. Tijdens de finale bepaalt de jury wie er als overwinnaar naar huis gaat, maar heeft het publiek ook wat te zeggen; er valt namelijk ook nog een publieksprijs te winnen! De bands die door zijn naar de finale zijn:

Smoking Alaska
In de zomer van 2013 bracht Smoking Alaska hun eerste single ‘Sergeant Sun’ uit en sindsdien is de band meerdere keren in en uit de studio geweest. Dromerige gitaren met warme vervorming, uitgebreide diepe basriffs, een strakke drum en een unieke stem bepalen de sound. Smoking Alaska weet een goede sfeer te creëren met hun enorme variëteit, van zachte melancholische songs tot harde alternative rock.

Holsaby
Holsaby is een band uit de omgeving van Ravenstein. Ze begonnen ooit als coverband, maar schrijven nu eigen werk. Als coverband hebben ze op ‘Open Errup’, ‘Rock op de Keien’ en de ‘Groene Engel’ gestaan. De laatste twee jaar is de band druk bezig geweest met het schrijven van eigen nummers. Hun muziek kun je plaatsen in het genre Alternative Pop/Rock.

The First Resort
The First Resort is de nieuwe hardrockband van Nijmeegse bodem. Met beukende gitaarriffs, kletterende bekkens en pompende bassen spelen zij onder leiding van een sterke frontvrouw elke zaal plat. Naast covers is The First Resort momenteel druk in de weer met eigen werk. Een ode aan de grote rock-giganten als Guns ͛N Roses, AC/DC en Rage Against the Machine, gegoten in een modernere female-fronted Hard Rock/Metal sound waarbij bands als Alter Bridge, Halestorm en The Pretty Reckless de grootste inspiratiebron vormen.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter