Harry Sacksioni in de Sint-Jacobskapel

Op dinsdagavond 16 juli komt Harry Sacksioni om 20:30u optreden voor Cozy Concerts in de Sint-Jacobskapel in de Benedenstad.

Harry Sacksioni is onder gitaristen een begrip. Zo schreef hij zijn eigen gitaarmethode, ‘De Sacksioni Methode’. Op zijn elfde kreeg hij zijn eerste gitaar en dat werd het begin van een lange carrière. Via verschillende bandjes en dankzij het schrijven van eigen werk en zijn eigen gitaarstijl, wordt hij door veel bekende Nederlandse artiesten gevraagd. In 1970 begint dat artiestenbestaan pas goed als hij als gitarist mee gaat werken aan het cabaretprogramma van Sieto en Marijke Hoving. Daar komt in 1971 de samenwerking met Herman van Veen bij en hij werkt mee aan de voorstellingen van ‘Alfred Jodocus.

In 1983 begint hij met een aantal solo-concerten waarbij vaak gasten uitgenodigd worden Kwak’. In 1997 schrijft hij in opdracht van Introdans de muziek voor de avondvullende balletvoorstelling ‘Piste’.

Het seizoen 2008/2009 staat geheel in het teken van Harry’s 40-jarige optreedjubileum. Tijdens een grote tournee met een speciaal jubileumprogramma laat hij alle hoogtepunten uit zijn carrière de revue passeren. Samengevat kun je stellen dat hij een belangrijke rol in het Nederlandse muziekwereldje gespeeld heeft en dat duurt nog voort tot op de dag van vandaag. We prijzen ons dan ook gelukkig dat hij deze avond in de Sint-Jacobskapel op komt treden!

Toegangsprijs €20 in de voorverkoop en €23 aan de deur

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter