IN GESPREK MET NIEUWE DENKER DES VADERLANDS DAAN ROOVERS

Op vrijdag 26 april gaat voormalig Denker des Vaderlands René ten Bos in de laatste editie van ‘René ten Bos vraagt…’ in LUX het gesprek aan met de nieuwe Denker des Vaderlands, Daan Roovers. Hij vraagt haar het hemd van het lijf over haar thema’s als Denker des Vaderlands. Roovers, als boegbeeld van de publieksfilosofie, wilt hardop denken en interactie met het publiek met het oog op gezamenlijkheid. Niet met het individu, maar met ons als mensheid.

Als voormalige hoofdredactrice van Filosofie Magazine, docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en programmamaker ontwikkelde Roovers nieuwe manieren om mensen aan het denken te zetten. Samen met het publiek wilt Roovers, als Denker des Vaderlands, over de terugkeer van goed burgerschap nadenken. Zo heeft ze oog voor de verschillende posities binnen het gepolariseerde maatschappelijke en politieke debat, brengt ze nuance aan in de verharding en biedt ze een begin van de oplossing: tegen wantrouwen en vervreemding in, pleit Roovers voor de terugkeer van goed burgerschap.

OVER DE REEKS ‘RENÉ TEN BOS VRAAGT…’
In de reeks ‘René ten Bos vraagt …’ houdt de hoogleraar filosofie en managementfilosofie een gesprek in LUX met gasten uit de werelden van film, literatuur en wetenschap. Dat maakt elke avond een unieke belevenis, waarbij de voormalige Denker des Vaderlands een onorthodoxe en toegankelijke kijk biedt op thema’s als water, bureaucratie, dieren en de ecologische catastrofe die de mensheid heet. Op vrijdag 26 april vindt de laatste editie plaats.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Meer Debat