Jazzin@Brebl: Knock on Wood

Knock on Wood is een nieuwe samenwerking tussen vocalist/percussionist Sanne Huijbregts (EvenSanne) en slagwerker/percussionist Joost Lijbaart (Under the Surface, Yuri Honing).

Voor dit ongewone programma zijn ze diep in hun muzikale gereedschapskist gedoken, en hebben alle mogelijke instrumenten en klankkleuren opgediept. Klankpercussie bepaalt de identiteit van de band; het geluid van vibrafoon, marimba en klokkenspel vormt de basis waarop de stem als het ware kan vliegen. Huijbregts liedcompositie en ontvankelijkheid voor pop vloeien samen met de vrijelijk geïmproviseerde klanklandschappen en delicate ritmes van Lijbaart.

Het resultaat is een genre- overstijgende droomwereld van loops, lyriek en intieme composities.

Sanne Huijbregts (1992) is een meermalen onderscheiden vocaliste, vibrafoniste en componiste.
Zij is niet alleen een excellente zangeres, op het podium omringt ze zich met elektronica, diverse percussie-instrumenten en de Xylosynth (een elektronische vibrafoon), die haar stem omlijsten met een veelvoud aan klanken en muziekweefsels. Haar muziek is een genre-overstijgend droomlandschap van ‘loops’, lyriek en intieme composities.
Huijbregts profileert zich als een artieste met een visie en een bekwaamheid die verschillende media omvatten. Naast musicus is zij een getalenteerd fotografe en filmmaakster; zij ontwerpt haar eigen artwork en regisseert zelf haar video’s. Daarbij presenteert ze een sterke persoonlijke visie, zowel op hoe haar werk moet klinken, als op hoe het er moet uitzien.

“Sanne Huijbregts is echt een character.” – Coen de Jong, Jazzism http:// www.muziekwereld.com/evensanne.htm
“Huijbregts is er niet op uit om te pleasen, maar blijft trouw aan zichzelf.” Maarten van Heuven, Vrije Geluiden https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/lees/tips/2017/week25-26/what-if-evensanne.html

Joost Lijbaart (1967) is in zijn 30 jarige carrière uitgegroeid tot een vaste waarde in het Europese jazz- en improvisatie veld.
Zijn lange samenwerking met Yuri Honing is bekend maar daarnaast heeft Lijbaart met name de laatste vijf jaar richting gegevens aan vele eigen projecten die zonder uitzondering erg succesvol zijn. Zijn duo samenwerking met pianist Wolfert Brederode, de groep Batik en zijn sinds 2 jaar veel spelende trio Under the Surface met zangeres Sanne Rambags en guitarist Bram Stadhouders.

Lijbaart benaderd de muziek op een open persoonlijke manier en verheft het drumstel tot een persoonlijke waardevoole en melodieuze stem in de groepen waarmee hij optreedt.

Over zijn in 2017 uitgekomen album met Under the Surface schreef de pers:

Een mysterieus en monumentaal bouwwerk
(Rinus van der Heyden – Jazznu)

 Is het beluisteren van het album al een intense ervaring, het bijwonen van het concert is magisch. (Jan Jasper Tamboer – Het Parool)

 De luisteraar raakt betovert door het fraaie precieze spel. (Gijsbert Kramer – De Volkskrant)

Een buitengewone en zinderende samenwerking. (Erno Elzinga – Jazzenzo)
Deze drie musici maken een palet van muzikale sferen die als een prisma je gehoor kleurt.  (Mattie Poels – Music Frames)

 Krachtige muziek zonder compromis (Nederlands Dagblad)

Bezetting: Sanne Huijbregts – zang, vibrafoon, glockenspiel, live – loops, percussie, Joost Lijbaart – drums, glockenspiel, percussie

Website: https://sannehuijbregts.com/knock-on-wood

Zaal open: 20.00

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter