Jazztalks i.s.m. – Meneer Otis

De Lindenberg presenteert in samenwerking met Meneer Otis een serie experimentele Jazztalks waarin de beleving van dit energieke muziekgenre onder de loep genomen wordt in een ongebruikelijke setting. Verwacht geen standaard concert, maar een verrassend frisse luisterervaring.

Meneer Otis ken je wellicht van Otis Park, dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten zeven dagen jazz, funk en soul muziek programmeert in het monumentale Kronenburgerpark.

In de serie Jazztalks nodigt Meneer Otis een aantal bijzondere acts uit verschillende edities van Otis Park uit.  Met hen gaat hij de – aan zichzelf opgelegde – uitdaging aan om dat super spannende  moment tussen muziek beleven en zintuiglijk waarnemen op te zoeken.

Wat gebeurt er als je in een zaal alle zicht ontneemt en de bezoeker dwingt om te luisteren zonder andere prikkels? Verandert de impact van muziek wanneer je niet wordt afgeleid door andere bezoekers, het uiterlijk van de artiesten of bewegingen op het podium? Krijg je jazz alleen binnen via je oren? Of ook door de neus, via de huid of de mond?

Tijdens drie verschillende voorstellingen gaat Meneer Otis op zoek naar antwoorden. Hij nodigt jou  uit om met hem  je eigen verhaal bij Jazz te maken en open te staan voor complexe muziekvormen.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter