Jodymoon in de Sint-Jacobskapel

Op zaterdagavond 16 februari om 20:30u. komt Jodymoon voor Cozy Concerts Nijmegen een optreden verzorgen in de Sint-Jacobskapel.

‘A Love Brand New’ is de titel van het nieuwe studioalbum van singer-songwriter duo Jodymoon, waarvan de release op 18 januari 2019 plaatsvond. Met de gelijknamige tour keren ze dit seizoen terug naar de Nederlandse podia. Op ‘A Love Brand New’ trekken zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets nieuwe registers open. De grenzen worden verlegd, hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots  is opener, uitbundiger en extraverter geworden.

Zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets zijn een singer-songwriterduo-plus: ze leven en werken samen. Het tweetal schrijft songs die je stuk voor stuk bijblijven. Een sound waarin folk en blues het uitgangspunt zijn, maar niet het uiteindelijke doel. Dat is wat Jodymoon uniek maakt. Digna en Johan weten een mooi evenwicht weten te vinden tussen diepe emotie en een levendige en energieke performance. Zowel live als op de plaat zorgen strijkers voor een spannende combinatie tussen singer/songwriter, folk, pop, klassiek en roots.
Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (winnaar 2008). De band trad op in onder meer Canada, Engeland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae.
Ze hadden al 5 albums op hun naam staan die stuk voor stuk lovende recensies kregen. Zo schreef Musicmaker “Maar bovenal is er die stem, die sterk doet denken aan Joni Mitchell en een groter compliment is wat mij betreft nauwelijks mogelijk” (*****), Jazzism “Hun popgeoriënteerde rootsmuziek bereikt op deze nieuwe proeve van bekwaamheid een onbetwist hoogtepunt” (****) en Revolver’s Lust for Life “We horen een rijk instrumentarium en de bluesy stem van zangeres Digna Janssen maakt grote indruk” (****).

Het nieuwe studioalbum ‘A Love Brand New’ slaat een aantal nieuwe wegen in. Ingrijpende gebeurtenissen in hun persoonlijk leven (sterfgevallen, een ander huis) dwongen hen de opnames voor een nieuwe plaat en de concerten een tijdje ‘on hold’ te zetten. Het oponthoud was artistiek meer dan de moeite waard: de weerslag van hun verlies hebben Digna en Johan omgezet in schitterende nieuwe songs. Dat ze in hun nieuwe huis een eigen studio konden inrichten, heeft geleid tot een voelbaar nieuwe dynamiek. Ongestoord en zonder tijdsdruk kon Jodymoon voor ‘A Love Brand New’ nieuwe muzikale wegen verkennen. Jodymoon speelt  ‘A Love Brand New’ van 11 januari t/m 18 mei in theaters door het hele land. Meer info: www.jodymoon.com

Live:
Digna Janssen: zang, piano
Johan Smeets: gitaar, dobro, percussie, zang

Marie-José Didderen: cello

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter