“Jugalbandi”in het Marikenhuis

Op 17 mei zal de wereldmuziekgroep “Jugalbandi” een concert geven in het Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, 6532 AC Nijmegen.
Jugalbandi neemt je mee op een muzikale wereldreis waarbij instrumenten uit vele windstreken samenkomen om een unieke sfeer te creëren. De invloed van de Indiase klassieke muziek is duidelijk merkbaar, maar door nieuwe combinaties te maken met instrumenten en klanken uit andere werelddelen en muziekstijlen ontstaat muziek die met recht  de term “Wereldmuziek” mag dragen. 

Jugalbandi bespeelt de volgende instrumenten: Sitar, Bluepoint Steelharp (Hang), chromatische mondharmonica, bosfluit, bansuri, udu, tanpura, percussie, gitaar, dulcimer en harmonium. Bij de vocale nummers put Jugalbandi  graag uit Indiase bhajans en mantra’s. De vier muzikanten zijn erin geslaagd al deze invloeden op smaakvolle wijze te combineren tot een uniek en bijzonder afwisselend geluid.

De groepsleden hebben allemaal een andere muzikale achtergrond waardoor de muziek een breed klankspectrum beslaat. Enkelen hebben een opleiding in klassieke Indiase raga-muziek gehad, en daardoor hebben een aantal stukken ook soms een meditatieve sfeer. Daarnaast is improvisatie een belangrijke onderdeel van de Jugalbandi-muziek waardoor er ruimte is om meer expressieve stukken te spelen. Hierdoor is de muziek bijzonder levendig, boeiend en – ook voor de muzikanten zelf – verrassend.

Jugalbandi bestaat uit:

Tonny Bol: zang, tanpura, percussie.
Niek Edeling: Bluepoint Steelharp, mondharmonica,bansuri, bosfluit, native flute, udu.
Leo de Kruis: sitar, gitaar, dulcimer, harmonium, zang.
Bob Verheul: udu, percussie, zang.

Tijd: 20:00 tot 22:00 uur met pauze.

Toegang: Vrijwillige bijdrage.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter