KWATTA SPEELT FAMILIEVOORSTELLING JABBER

GOEDELI…! KWATTA IN PREMIÈRE MET JABBER
In een taal die niemand kan verstaan, maar iedereen kan begrijpen
Kwatta komt met een nieuwe voorstelling voor de hele familie: Jabber. Over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar. Op zaterdag 13 oktober 2018 gaat Jabber om 19:30 in première in Theater het Badhuis in Nijmegen.

Sommige vogels bouwen een nest en willen daar altijd blijven. Andere vogels hebben geen rust en vliegen steeds weer af en aan. In de zomer zijn ze hier en in de winter dan weer daar. Flierefluiters, dwaalgasten, binnenvetters, gelukszoekers en holbewoners. Maar wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten. Kunnen ze met elkaar praten? Kunnen ze elkaar verstaan? Vinden ze elkaar vreemde vogels? Vechten ze elkaar het nest uit? Of dromen ze dezelfde dromen en maken ze ruimte voor elkaar?

Grijs:                    Goedeli…!
Grauw:                 Good goo…!
Grijs:                    Bon bon…!
Grijs + Grauw:    Mornay!

Jabber is een voorstelling die over de hele wereld even toegankelijk als ontoegankelijk is. Geschreven in een nieuwe taal, door Jibbe Willems, en volledig doorgecomponeerd door Rogier Bosman. De voorstelling zelf haakt aan bij de problematiek van de huidige tijd. Met zoveel mensen die op de vlucht zijn en die ergens aankomen waar niemand ze verstaat. Hoe welkom is iemand die niet op ons lijkt?

Jabber is te zien in Theater het Badhuis in Nijmegen op 6 oktober om 19:00u, 13 oktober om 19:00u (PREMIÈRE) en zondag 14 oktober om 14:00u. Tevens staat Jabber op het Krakelingfestival in Amsterdam op 7 oktober. Voor meer informatie en de volledige speellijst kijk op www.kwatta.info.

Tekst: Jibbe Willems – Regie:  Josee Hussaarts – Compositie: Rogier Bosman – Spel: Sarah Bannier, Rogier van Erkel, Lucas Schilperoort, Jochem Smit – Piano: Edzo Bos – Decor en kostuums: Barbara Kroon – Lichtontwerp: Paul van Laak – Techniek: Thijs Kempers

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter