Kwatta’s Jabber naar Amerika

Kwatta’s Jabber naar Amerika en twee extra voorstellingen in Theater het Badhuis

Kwatta’s voorstelling Jabber gaat naar Amerika. De succesvolle familievoorstelling over vier vogels en één nest is geselecteerd voor de internationale showcase van Dutch Culture op IPAY in Philadelphia van 15 – 19 januari 2019. Theatergroep Kwatta weet hiermee opnieuw Nederlands jeugdtheater internationaal op de kaart te zetten.

Jabber ging in oktober 2018 in première en kreeg lovende reacties uit binnen- én buiteland. De voorstelling is dan ook over de hele wereld even toegankelijk als ontoegankelijk. Geschreven in een nieuwe taal, door Jibbe Willems, en volledig doorgecomponeerd door Rogier Bosman. Jabber haakt aan bij de problematiek van de huidige tijd. Met zoveel mensen die op de vlucht zijn en die ergens aankomen waar niemand ze verstaat. Hoe welkom is iemand die niet op ons lijkt?

Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar.

IPAY International Performing Arts for Youth showcase biedt gezelschappen voor jeugdpodiumkunsten de mogelijkheid om hun programma wereldwijd te presenteren.

Pers over Jabber

“Iedereen gelijk in briljant onverstaanbare jeugdopera”
Theaterkrant

★★★★★
“In twaalf jaar recenseren zag ik zelden zo’n actuele voorstelling voor deze doelgroep”
Leeuwarder courant

“Een prachtige voorstelling over vreemde vogels”
KidsErOpUit

Wegens groot succes is Jabber nog twee keer extra te zien op 11 en 12 januari 2019 in Theater het Badhuis. Na terugkomst uit Amerika is Jabber voor de laatste keer dit seizoen te zien in Orpheus Apeldoorn.

Meer info www.kwatta.info
Foto: Laura Luca

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter