‘Lastige Ouders’ van Pieter Tiddens en Marike van Weelden

Gebaseerd op haar eigen dagboeken schreef actrice Marike van Weelden samen met theatermaker Pieter Tiddens de succesvolle voorstelling ‘Lastige Ouders’, die op 16 maart in de Lindenberg te zien is. Twee ouders krijgen een zoon waar van alles mee is, maar waar een arts niet precies de vinger op kan leggen. Machteloos staan ze wanneer zoon Faas aanvallen krijgt, zichzelf verwondt, nachten schreeuwt en niet kan spreken om te zeggen wat er is. Als moeder van een jongen met emb, een ernstig meervoudige beperking, is Marike van Weelden ervaringsdeskundige.

 

Verdriet en schuldgevoel
Hoe ziet een thuis met 24 uur per dag zorg eruit? Is er nog ruimte voor een gezonde dochter? Hoe gaat de buitenwereld ermee om? Zeven jaar lang proberen zijn ouders thuis voor Faas te zorgen. Uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat. En wat dan? “In de beslissing om onze zoon uit huis te plaatsen, zit nog steeds veel verdriet en schuldgevoel”, vertelt Marike van Weelden over haar eigen ervaring. “Dat dit verdriet over wat er met onze zoon is gebeurd nu een vorm heeft in deze voorstelling, vind ik fijn.”

 

Hartverwarmende reacties
‘Lastige Ouders’ neemt je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. De voorstelling ging in oktober 2017 in première en bleek een groot succes. De reacties van het publiek over dit intrigerende verhaal waren hartverwarmend. Van Theaterkrant kreeg ‘Lastige Ouders’ vier sterren: “Van Weelden en Tiddens maken de spagaat waarin de ouders verkeren – ze zijn afhankelijk van mensen die ze soms verafschuwen – mooi invoelbaar.”

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter