Loek vd Berg 5tet & Pvd Calseijde’s Contour Group

Vandaag twee bands!

Loek van den Berg Quintet

LYRICAL JAZZ AND HEAVY GROOVES!

The Loek van den Berg quintet takes you on a trip, and keeps you on the edge of your seats with their storytelling compositions, heartfelt improvisations and their fabulous control of their instrument.

Their music is something else, and won’t leave you indifferent! You can feel this during their live shows, where the passion and enthusiasm of the band will take you away.

Bezetting:

Loek van den Berg: Saxofoons
Nathan Surquin: Trombone
Aseo Friesacher: Piano
Dean Montanaro: Contrabas
Jens Meijer: Drums

============================================================

Paul Van de Calseijde’s Countours Group

De Contours Group is het eerste akoestische jazz kwintet van saxofonist en componist Paul Van de Calseijde waarbij zijn eigen muziek centraal staat. Geïnspireerd door moderne jazzmuziek, de ECM sound en artiesten als Christian Scott, Kenny Wheeler en Brian Blade heeft Paul verschillende stukken geschreven. Losse melodieën en muzikale ideeën in zijn hoofd zijn voor het eerst vertaald naar volledige composities en worden op een vrije manier vertolkt door zijn kwintet, dat bestaat uit Thijs van den Geest (trompet), Manuel Wouthuysen (piano), Freek Mulder (contrabas) en Jens Meijer op drums. Omringt met deze vrienden en topmusici zet Paul zijn eerste stappen in de Nederlandse jazzwereld. “Contours” staat symbool voor die eerste stap, de uitlijnen die steeds verder muzikaal ingekleurd worden, maar ook voor de grenzen van de band en de muziek, waarbinnen alles mogelijk is.

Paul Van de Calseijde (1991) is saxofonist, bandleider en componist. Na omzwervingen via reizen in o.a. Ghana, Nepal en China, een bachelor studie International Development Studies aan de Universiteit van Wageningen en een half jaar als journalist gewerkt te hebben, is hij nu waar hij zijn moet: het derde jaar van het Conservatorium van Rotterdam en met twee benen in de muziekwereld. Zijn brede interesse en wereldse kijk door het vele reizen komt terug in zijn muzikale carrière, waartoe niet alleen zijn eigen kwintet, maar onder andere ook een hardbop kwintet (the Downbeat Club), fusion band (Filet au Fonque) en een brassband (Valvetronic Brassband) behoren. Na twee jaar in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest te hebben gespeeld, zijn daar nu de drang, de inspiratie en de muzikanten om zijn eigen kwintet te starten: Paul Van de Calseijde’s Countours Group.

============================================================

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree: €8 en €5 voor studenten

Kaarten: Verkrijgbaar aan de kassa van Brebl

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter