LUKIĆ

Na een zeer succesvol optreden in Trianon in 2017 komt het kwartet LUKIC terug met de presentatie van hun CD Nasa Prica (Ons Verhaal), versterkt met de speciale gastmuzikanten Stan Mitrovic op saxofoon/klarinet en Gerie Daanen, accordeon.

LUKIC werd opgericht door Mile Lukic, afkomstig van Sarajevo, Bosnië. In zijn geboorteland componeerde hij muziek voor theater, radio- en televisieproducties en ook popmuziek. Sommige van deze composities verkregen de onbetwiste status van “evergreen” in voormalig Joegoslavië.

Mile Lukic weet zich omringd door een trio uit de bovenste regionen van de (wereld)muziekscène: violiste Aili Deiwiks (o.a. Quatro Ventos, Ernst Jansz, EtnoSaraj), percussionist Henk Wanders (Orchestra, Frank Boeijen, Makis Sevilogou) en contrabassist Norbert Leurs (o.a. Gé Reinders, John Helliwell, Quatro Ventos, Ian Matthews). 

De klank van LUKIC is akoestisch, herkenbaar en puur. Gefermenteerd  door een spectrum van de stijlen zoals Latin, Jazz, Gipsy,Mediterrane, Pop en Balkan.

De rode draad zijn de verhalen die tussendoor worden verteld, met een humanistische boodschap van de verbintenis tussen mensen, ongeacht de grenzen en taboes van het anders zijn.

Our Story (Ons Verhaal)

Our story comes from some other time
We keep the secret that no one cares about
When it rains on your side of borderline
Raindrops glisten streets in mine.

Our story comes from some other time
You made me find my better self in days gone by
As morning slips in on your side of borderline
The world awakens all around mine.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter