Meesters & Gezellen

Daniel Reuss aan de slag met jonge zangers

Als beginnende zanger praktijkervaring opdoen bij door de wol geverfde collega’s uit de gelederen van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. Een uitgesproken kans voor iedere jonge professionele zanger. Deze winter is de mogelijkheid er voor twintig conservatoriumstudenten. Tussen 7 en 18 februari 2018 geven deze Gezellen met de Meesters onder leiding van Daniel Reuss negen concerten door het hele land.

Sprankelend en ambitieus

Meesters&Gezellen is sprankelende, jaarlijks terugkerende concertserie door zangstudenten van de Nederlandse conservatoria. Elk van de stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) wordt gevormd door één ervaren zanger, de Meester, en vijf jonge zangers, de Gezellen. Zo wordt alweer voor het achtste jaar een ambitieus concertprogramma gepresenteerd.

Daniel Reuss, chef-dirigent en artistiek leider van Cappella Amsterdam, leidt het ensemble voor de tweede keer. Het programma dat hij heeft samengesteld rijkt van de ingetogen eenstemmigheid uit de elfde eeuw van Pierre Abélard tot de duizend jaar later door Georgi Sztojanov (1985) gecomponeerde Angelic Books, op teksten uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Dit stuk beleeft in de complete versie zijn wereldpremière.

Eerdere edities van Meesters&Gezellen werden gedirigeerd door de vermaarde Letse dirigenten Kaspars Putniņš (Lets Radiokoor, Ests Filharmonisch Kamerkoor) en Sigvards Kļava (Lets Radiokoor).

Programma:

Georgi Sztojanov – Angelic Books
Rudolf Escher – Le vrai visage de la paix
Johann Sebastian Bach – Komm Jesu komm
Bart Visman – Canticum Cantorum
Johannes Brahms – 5 Gesänge, op. 104

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter