MMore Jazz: Jane Bunnett & Maqueque

Music Meeting & LUX starten nieuwe jazzserie ‘MMore Jazz’ met Jane Bunnett & Maqueque

Samen met filmhuis en cultureel podium LUX lanceren wij een nieuwe serie top (inter)nationale jazz- en improvisatieconcerten: MMore Jazz. In deze serie laten wij met optredens van gevestigde iconen, pioniers en talenten zien dat er in de hele wereld avontuurlijke en geïmproviseerde muziek gemaakt wordt. Het eerste concert is een unieke combinatie van zes vrouwelijke muzikanten. Jane Bunnett & Maqueque staan op 10 maart op het podium van LUX met een middag vol Cubaanse jazz.

De komende jaren programmeren Music Meeting & LUX per seizoen 6 concerten die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek. Voor iedere editie wordt gezocht naar cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz.

Jane Bunnett & Maqueque

Sopraansaxofonist en fluitiste Jane Bunnett houdt zich al decennialang vol toewijding bezig met Cubaanse muziek. Op haar – met prijzen overladen – albums vormt de vermenging van haar jazzroots met zowel de traditionele als moderne Cubaanse muziek de rode draad. Nu vangt er met Maqueque een volgend hoofdstuk aan in haar indrukwekkende carrière. Maqueque is een opwindend Cubaans sextet, vol energie en bestaande uit louter vrouwen. Alles wat Jane Bunnett in het verleden heeft gedaan heeft geleid naar deze groep, in Jane’s eigen woorden ‘het perfecte vehikel om mijn muziek te vertolken’.

Jane Bunnet & Maqueque
Zondag 10 maart, 16:00u
LUX Nijmegen

Kaarten á € 17,50 zijn te koop via lux-nijmegen.nl/podium of aan de kassa van LUX.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter