MY NAME IS SALMON (Why am I whispering?) #4

In MY NAME IS SALMON onderzoeken we hoe sensaties via het digitale scherm onder de huid kunnen kruipen.

Internet is een virtueel universum, maar tegelijkertijd vraagt ons computergebruik om een fysieke aanwezigheid. Via het scherm kan de gedigitaliseerde wereld een persoonlijke en intieme ervaring worden. Deze vierde editie gaan we in op de ‘helende en spirituele’ aspecten van virtuele werkelijkheden, aan de hand van bijzondere performances, installaties, een concert en films.

 

 

Agnes Momirski – Trans-cosmic ritual

Agnes Momirski onderzoekt in haar interdisciplinair werk de tegenstellingen tussen fysieke en virtuele realiteiten. Ze verkent de fenomenen die zichtbaar worden in persoonlijke interactie via het beeldscherm. In haar films en multimedia performances gebruikt ze op mystieke en haast meditatieve wijze (beeld)taal in relatie tot technologie.

Vanavond worden drie korte films van Agnes getoond: VALA, over de vrouwelijke stemmen in interfaces en kunstmatige intelligentie; Metaverse sanctuary, waarin de toekomst van technologie in spirituele gezondheids- en wellnesspraktijken onderzocht wordt; en FOCUS, een video geïnspireerd op de overvloed aan mindfulness interfaces.

Vervolgens brengt Agnes de performance ‘Trans-cosmic ritual’: een onderhuids ritueel met eclectische spoken-word, hypnotische geluiden, kostuums en video. www.agnesmomirski.com

 

yEs!yEs! – Hybride live DJ set

De performance wordt begeleid door muziek van yEs!yEs!, de nieuwste act van de Haagse componist en queer performer an3_at. yEs!yEs! is een hybride van clubmuziek, cyborgs en moderne dans.

 

Renée van Trier – Grimaced

Musicus en performancekunstenaar Renée van Trier staat vooral bekend om haar dramatische, ambigue performances waarvoor ze zich met behulp van kostuums, grime en rekwisieten transformeert tot eenzame personages.‘Grimaced’ is een serie korte selfie videos die zijn gemaakt met faceapp. Koortsig en onbevreesd gaat ze net zolang door met het maken van ‘zelfportretten’ tot je als derde toeschouwer liever wegkijkt. .www.reneevantrier.nl

 

Rosalie Willemsz – I will survive

Rosalie Willemsz studeert Beeldende Kunst aan het St. Joost. In haar werk is ze op zoek naar authenticiteit. Wat is echt, wat is nep, wanneer ben je een kunstenaar, wanneer ben je jezelf, of kan dit allemaal tegelijk? Door deze vragen op te werpen wil Rosalie het leven in de post-internetgeneratie of ‘Gen Z’ bevragen. ‘I will survive’ is een aanstekelijke video installatie over haar relatie met de socials.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter