NACHT VAN DE ZACHTE LANDING – Maan mania in het Besiendershuis in Nijmegen! 

Maan mania in het Besiendershuis in Nijmegen!

Kunst, wetenschap, media en nieuwsgierigheid vinden elkaar tijdens een feestelijke avond naar aanleiding van 50 jaar maanlanding.

Apollo 11 en Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins, maar ook minder bekende astronauten komen voor het voetlicht tijdens een gevarieerd en losjes opgezet programma. Een ode aan de maan en de eerste maanlanding.

Met o.a. een korte lezing door Peter Batenburg van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart, filmkenner Constant Hoogenbosch over de maan in de film, live muzikale intermezzi en soundscapes door Peter Hendriks en Ruben Trimbach, info en video’s over kunstprojecten met betrekking tot de maan, een mini-expo rondom de maanlanding en de media, en verschillende schrijvers, kunstenaars, dichters en denkers geven acte de présence, onder wie Jan-Wieger van den Berg, Frank Antonie van Alphen en Ilona Verhoeven.

Natuurlijk is het ook de gelegenheid om lekker bij te praten: waar was jij tijdens de maanmissie van ’69? Vroeg opgestaan, uit bed gehaald of was je nog niet geboren?

Hoe dan ook, kom naar De nacht van de zachte landing en vier 50 jaar maanlanding met ons mee… countdown to 20-07-2019!

 

Aanvang 20.00 uur, deur open 19.30 uur.
Vrij entree, r.s.v.p. graag, reserveringbesiendershuis@gmail.com

 

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter