Neem je moeder gratis mee naar het Nijmeegs Boekenfeest!

Aanstaande zaterdag opent de Boekenweek met het Nijmeegs Boekenfeest.. Onder meer Jan Siebelink, Joke van Leeuwen en Francine Oomen zijn te gast in de Vereeniging.  Het Boekenweekthema ‘de moeder de vrouw’ staat op deze avond centraal. Als cadeautje aan alle moeders mogen zonen en dochters hun moeders gratis meenemen! Trakteer je moeder dus op een feestelijk avondje uit en kom naar het Nijmeegs Boekenfeest.

Over de actie

Zonen en dochters mogen hun moeders gratis meenemen naar het Nijmeegs Boekenfeest. De dochters en/of zonen kunnen zich, met hun moeder, op de avond zelf melden bij de infobalie. Neem, ter controle, iets mee waaruit blijkt dat jullie familie zijn, zoals een identiteitsbewijs of een foto. De deuren gaan open om 19.30u.

Over het programma

Op zaterdag 23 maart reizen tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten. Jan Siebelink, Francine Oomen, Marja Pruis, Bregje Hofstede, Els Kloek, Hanneke Hendrix en Saskia de Coster worden geïnterviewd. Er zijn voordrachten en performances van onder meer Joke van Leeuwen, de kersverse stadsdichter Wout Waanders, Maud Vanhauwaert, Rebekka de Wit en Jordi Lammers, de winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs. Veronica Vasterling presenteert namens Radboud Reflects een ode aan vrouwelijke denkers. Docenten van de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit geven minicolleges. Op Ruwe Planken presenteert ‘yo mama’-grappen in een nieuw literair jasje. De avond wordt afgesloten met een heuse Dichters & Drags-show, gevolgd door een spetterend feestje onder leiding van dj’s HizzL & Schmerig.

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.

NIJMEEGS BOEKENFEEST

Datum: zaterdag 23 maart 2019

Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen

Aanvang: 20:00u, deuren open: 19:30u

Entree: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)

Meer info: www.nijmeegsboekenfeest.nl 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter