NEUS nodigt je uit voor de eerste tentoonstelling!

NEUS

Een lineair en vastomlijnd verhaal over wie wij zijn zul je niet terugvinden in deze tekst. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. Waarschijnlijker is het dat je ons gefaseerd zult leren kennen door de samenwerkingen – en wellicht tevens conflicten – die wij aangaan met de wereld om ons heen. En ga je op deze manier deel uitmaken van onze ijdele poging om het eigentijdse te vangen.

NEUS, dat in het begin van 2019 is opgericht door Sophie Roumans, Jan Morales en Eli Walter, fungeert als schakel tussen instituties die reeds ferm zijn ingebed in het kunstdiscourse en veelbelovende nieuwkomers die het verdienen om zich aan ons te introduceren. Frisse en innovatieve ideeën over hoe wij werk willen tentoonstellen en contact willen onderhouden met een breed en inclusief publiek, vormen de middelen waarmee NEUS ons bekend maakt met het meest eigenzinnige en noemenswaardige dat de beeldende kunst, mode, vormgeving en muziek vandaag de dag te bieden heeft.

De locatie bevindt zich in het midden van het centrum van Nijmegen; in wat voorheen een uitgerangeerde bar was maar wat nu tot een open en uitnodigende ruimte is verbouwd. NEUS is voorts strategisch gesitueerd in het oosten van Nederland; grenzend aan Duitsland en zijn Ruhrgebied, waar galerieën en museums sterk vertegenwoordigd zijn. Terwijl het tegelijkertijd ook erg goed bereikbaar is vanuit de Randstad, waar zich een groot aantal van de beste culturele instituten van het land bevinden.

NEUS is naast galerie een ontmoetingsplek; en deze plek en het contact dat het faciliteert, vormt de kern van alles waarvoor NEUS zich als een collectief, label en beweging in zal zetten. Meer bepaald zal de stichting periodiek tentoonstellingen organiseren die tastbaar, toegankelijk en soms ook provocerend zijn. Denk hierbij aan werk van aanstormend talent alsook gerenommeerde namen, zowel uit Nederland als uit het buitenland.

Verder zal NEUS constant gericht zijn op het ontdekken en het uitbreiden van het netwerk aan relaties dat het onderhoudt met derde partijen, waarbij het in groeiende mate een belangrijke positie zal verwerven in de glocal kunst gemeenschap. Dat is te zeggen dat NEUS in ieder geval zal resulteren in vruchtbare kruisbestuivingen met wat wij uiteindelijk vrienden en familie zullen noemen. Deze lijst zal blijven groeien maar begint hier.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter