Nijmeegse Kunstnacht 2018

In één nacht ontdekken wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat doe je tijdens de Kunstnacht op 22 september 2018! Onverwachte performances, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Stippel je eigen route uit langs culturele hotspots verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. Vier de nacht!

Opening
De Kunstnacht 2018 trapt af op een wel heel bijzondere locatie: de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark. En wat past daar mooier dan mezzosopraan Nora Fischer? Nora presenteert samen met popgitarist Marnix Dorrestein enkele nummers van haar nieuwste album HUSH. Eeuwenoude songs vertolkt in een nieuw jasje met slechts twee stemmen en een elektrische gitaar. Tijdloze muziek teruggebracht tot de pure essentie. En dat in het prachtige decor van de middeleeuwse ruïne. Een uniek begin van de achtste editie! De opening start om 20:00 uur.

 

Programma Nijmeegse Kunstnacht 2018
Aansluitend aan de opening vindt er op 20 culturele locaties speciaal programma plaats verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. De Kunstnacht biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. De locaties hebben een doorlopend programma van 20:30 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. Aan deze editie nemen 40 partijen deel en de verwachting is dat er ruim 3.500 bezoekers naar de Kunstnacht komen.

Nachtfeest
De Kunstnacht sluit vanaf 00:00 uur spetterend af met een Nachtfeest in de Stadsschouwburg. Met onder andere een DJ op het podium van de theaterzaal, kunstwerken in de wandelgangen en live-acts in de theaterfoyer bruist de schouwburg van alle kanten!

Start je de avond het liefst in stijl? Bezoek het Kunstdiner om 18:00 in Museum het Valkhof. Meld je aan vóór 18 september via info@nijmeegsekunstnacht.nl.

Check het volledige programma en koop je passe-partout op www.nijmeegsekunstnacht.nl

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter