Omar Souleyman

De Syrische zanger Omar Souleyman komt naar Luxor Live voor een exclusieve nachtshow! Een avondvullend programma waarin concert en club elkaar ontmoeten.

Souleyman, die eerder al samenwerkte met Björk en Four Tet, begon zijn carrière als veel geboekte bruiloft zanger, het is ook in die hoedanigheid dat hij onder eigen beheer bijna 500 live albums uitbracht, voordat in 2011 de burgeroorlog uitbrak in Syrië. Souleyman verhuisde naar Turkije en bracht in 2013 Wenu Wenu uit onder het Ribbon/Domino label, alsmede de in 2015 verschenen opvolger Bahdeni Nami, beide werden over de gehele linie in de muziekpers bejubeld.

Hij vergrote zijn status als wereld- en elektronica icoon door internaIonaal een immense fanbase op te bouwen, dankzij optredens op vooraanstaande festivals als Glastonbury, Bonnaroo, Pitchfork Paris en Roskilde. In 2013 trad Souleyman op tijdens het Nobel Peace Prize Concert in Noorwegen en sindsdien is hij prominent actief voor de liefdadigheidsorganisatie ‘Our Heart Aches for Syria’, dat samenwerkt met Artsen Zonder Grenzen.

Deel deze activiteit:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Za 09 December 2017 - Za 09 December 2017

Tijd: 22:00 - 03:00

Kosten: 17,50

Bestel tickets:

www.luxorlive.nl/agenda/omar-s

Luxor Live

Willemsplein 10, 6811 KB, Arnhem

Agenda

Zoek op datum

Naar boven