Ontdekkingstocht: Snoepen uit de natuur

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en hou je van speuren en smullen? Ga dan op woensdag 14 november mee met een fantastische ontdekkingstocht in de Natuurtuin Goffert. Deze staat in het teken van de herfst, die nu echt begonnen is. De herfst brengt allerlei zaden en vruchten, ook voor de dieren in de natuur. Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

Je gaat iets leuks doen met pompoenen. Je holt ze uit en maakt er lampionnen van! Er is verder een speurtocht door de natuurtuin, waarin je op zoek gaat naar eetbare vruchten. Die worden verzameld. Verder is de tuin zeker de moeite waard om te leren kennen. De Natuurtuin Goffert heeft een boomgaard, een kruidentuin, heide- en zandgebied, bos, water en veel kronkelige paadjes. Welk voedsel vinden we in die verschillende landschappen? Wat zou je vinden als je een vogel was, of een muis of eekhoorn?
Je krijgt vanzelf honger van de speurtocht en anders krijg je dat wel van de geur die uit het tuinhuis komt. Boven een vuurtje stoof je appels of roosteren we maïskolven.

Startpunt en kosten:
Deze smakelijke ontdekkingstocht start om 14.30 uur bij de Natuurtuin aan de Goffertweg 19 in Nijmegen, waar gidsen van IVN Rijk van Nijmegen je al staan op te wachten. Om 16.30 uur komen je ouders je weer ophalen. Het helpt om kleren aan te doen die vies mogen worden.

Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070. Deelname kost € 3,00. Met een stempelkaart betaal je € 2,00. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter