Ontroerende jeugdvoorstelling Theater Gnaffel over dementie

Op zondag 24 maart komt Theater Gnaffel naar de Lindenberg met de jeugdvoorstelling ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (6+). Een grappig en ontroerend verhaal over Fien en haar dementerende oma, die langzaamaan steeds meer in verval raakt. De voorstelling speelt in op de lastige ziekte dementie en helpt kinderen op een lichte manier te begrijpen wat dit nou precies inhoudt. 

Net een rozijntje

“Mijn oma heeft heel veel vel. Veel meer dan eigenlijk op haar hoofd past. Daardoor lijkt ze een beetje verfrommeld. Net een rozijntje dat vroeger een druif was.” Iedere zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Ze doen spelletjes en eten koekjes. Fien ziet dat haar oma steeds ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zelfs zoveel, dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa’s en oma’s. Pop mag dan een nachtje uit logeren bij oma, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

Lief en laagdrempelig

‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Mark Haayema en vertelt over de lastige ziekte dementie. Voor volwassenen moeilijk te begrijpen, maar voor kinderen al helemaal. In deze voorstelling wordt op een lieve, laagdrempelige manier uitgelegd wat er nou precies met oma aan de hand is. Het Parool (****): “Oma’s verval is onherroepelijk, maar dankzij de zorgvuldige balans tussen humor en drama, tussen klein spel en grote emoties behoudt de voorstelling steeds haar lichtvoetigheid. Poëzie is hier gestoeld op nuchterheid, verdriet op berusting. ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ biedt troost op de mooist denkbare manier.”

Praktische informatie

Theater Gnaffel – Oma, mag ik mijn pop terug? (6+)

Zondag 24 maart 2019 | 15.00 uur | entree € 8,00 / € 12,00  | Lindenberg

Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter