Open rondleidingen expositie ‘De SS’

Zondag 10 december verzorgt het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek open rondleidingen door de tijdelijke tentoonstelling ‘De SS: Veelzijdig Extremisme’.

De naam SS roept vrijwel onmiddellijk beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders. In de praktijk omvatte de SS echter een ongekend aantal organisaties. De SS was een zeer brede misdadige organisatie die haar pijlen richtte op alle aspecten van de samenleving. Wie wist bijvoorbeeld dat de SS archeologische expedities naar o.a. Tibet organiseerde, kruidentuinen aanlegde in concentratiekampen en de Waffen-SS één van de meest multiculturele organisaties op aarde was?

In deze tentoonstelling zal worden ingegaan op de grotendeels onbekende en verborgen geschiedenis van de SS, haar structuur, haar wreedheden en al haar vreemde en bizarre aspecten.

De open rondleidingen zijn om 14.00 uur en om 15.00 uur en zullen worden gegeven door een historicus van het Bevrijdingsmuseum. De Museumkaart is geldig. Reserveren is niet nodig.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Deel deze activiteit:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Zo 10 December 2017

Tijd: 14:00 - 16:00

Kosten: €10,-

Meer informatie:

www.bevrijdingsmuseum.nl

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Agenda

Zoek op datum

Naar boven