Openingsweekend theaterseizoen ’18 – ’19 in LUX

Van 27 t/m 30 september opent LUX haar theaterseizoen! Deze vier avonden zie je in vogelvlucht haar podiumprogrammering in alle facetten: prijswinnend en spraakmakend theater, topjazz, literaire dans en een hartverscheurend theaterconcert. Een mix van jonge, beloftevolle makers en oude bekenden, die thema’s als diversiteit, feminisme, identiteit en racisme met theater, muziek en dans in nieuw perspectief plaatsen.

De jonge, talentvolle theatermaker Julian Hetzel opent het theaterseizoen van LUX. In deze voorstelling zijn geweld, spel en kunst verweven tot een multidimensionale belevenis. Hetzel maakt de betekenis van oorlog fysiek invoelbaar en kaart de gamificatie van geweld aan: een daad van geweld is, meer dan ooit, eerder virtueel dan reëel. Hij sleepte in 2017, ondanks dat hij in Nederland nog weinig te zien was, de VSCD Mimeprijs binnen. Het is bijna uniek te noemen dat hij nu in LUX te zien is!

Ook is Giovanni’s Room van de beloftevolle en prijswinnende choreograaf Ryan Djojokarso (BNG Bank Dansprijs 2017) tijdens dit openingsweekend te zien. Deze choreograaf liet zich inspireren door de roman ‘Giovanni’s Room’ van James Baldwin, waarin belangrijke raciale en seksuele misstanden aan de kaak worden gesteld.

Tijdens het gehele seizoen zijn er ook “oude bekenden” te zien. Zo zie je tijdens het openingsweekend Edisonwinnaar en trompettist Eric Vloeimans en pianist Egbert Derix. Zij maakten vorige seizoenen al bijzondere concerten in LUX en zijn voor de vierde keer terug in de serie De Ontmoeting. Spannend, avontuurlijk, vol improvisatie en verrassingen.

Het openingsweekend sluit LUX af met de Zuid-Afrikaanse dichter, zanger en gitarist Gert Vlok Nel. Gert Vlok Nel was enkele jaren geleden artist in residence van het Besiendershuis in Nijmegen. Deze avond speelt hij opnieuw zijn ingetogen, melancholische, maar beeldend muziek in Nijmegen.

Programma openingsweekend theaterseizoen LUX ’18 – ’19:
Do. 27 september 20.30 uur – Julian Hetzel
Vr. 28 september 20.30 uur – Eric Vloeimans & Egbert Derix
Za. 29 september 20.30 uur – Korzo Producties & Ryan Djojokarso
Zo. 30 september 16.00 uur – Gert Vlok Nel

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter