PRACHT & PIGMENT: Afstudeerexpositie Klassieke Schildertechnieken

8 studenten van de Academie voor Kunst & Ambacht hebben twee jaar lang leren omgaan met pure pigmenten, natuurlijke bindmiddelen, oude- en duurzame schildermaterialen en technieken. Ze hebben het vak net als vroeger van meester op leerling geleerd. En nu tonen ze wat ze waard zijn.

Door het gebruik van oude technieken en -procedés is verf veel meer dan we gewend zijn van industriële tubeverf. De pracht van pure pigmenten, de schoonheid van natuurlijke bindmiddelen zoals bijenwas, kalk en ei, stralen van de panelen en de doeken. Deze tentoonstelling laat zien waar het met de schilderkunst terug naar toe moet: natuurlijke materialen en ambacht.

Het blijven proeven, probeersels, hoe goed gelukt soms ook. Dit is nog maar het begin van een lange reis die de schilders dichterbij brengt bij hun diepste wensen op het gebied van verf.

Met werken van Veronique Nabben, Martin van Els, Carola Bouchoms, Krystyna Lauterslager, Lous Brante, John Hendriks, Alexandra Hampp en Hanneke Mastboom.

VRIJDAGAVOND 21 JUNI                              OPENING 19.30 uur

OPEN                                                                   ZATERDAG 22 JUNI 13.00 uur t/m 17.00 uur

ZONDAG 23 JUNI 13.00 uur t/m 17.00 uur

WAAR                                                                  POPOP.art          Elzenstraat 4b    6523 EV NIJMEGEN

www.academievoorkunstenambacht.nl

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter