Tg Graasland – Dag Meneer van Dalen (6+)

Meneer van Dalen is een stokoude man. Niemand weet precies hoe oud hij is, maar het lijkt wel of de dood hem vergeten is. Hij woont al lange tijd alleen, maar zijn vrouw voelt nog altijd heel dichtbij. Op een dag staat er een man voor de deur, een man die Meneer van Dalen wel kent, maar nog nooit gezien heeft. De man wil dat Meneer van Dalen mee gaat, maar Meneer van Dalen heeft opeens nog zoveel te doen.

Een geestige en magische voorstelling over afscheid nemen, het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Humorvolle momenten worden afgewisseld met stille, ontroerende scènes. Wederom in de traditie van TG Graasland: fysiek, visueel en nagenoeg tekstloos jeugdtheater vol (live) muziek.

TG Graasland bestaat uit Emiel de Jong (bekend van cabaretduo ‘Schudden’) en Harold Schraven. Het gezelschap maakt voorstellingen waarbij het toneelbeeld je in een andere wereld zet, waar tekst zoveel mogelijk wordt gemeden en enkel gebruikt wordt wanneer er puntjes op de i staan.

TG Graasland maakt jeugdtheater voor verschillende leeftijden. Thema’s als overmoed, dood en liefde gaan ze niet uit de weg en toch ligt humor altijd op de loer. Ooit zal Graasland zeker een Elvis-voorstelling maken, live-muziek laten klinken, zal ze mythen en grootse figuren behandelen alsook de kleine man die graag een mythe zou willen zijn.

Idee, concept & spel: Emiel de Jong (Schudden) en Harold Schraven

Trailer van de voorstelling ‘Brrr’ waarmee TG Graasland eerder in het Lindenberg Theater stond:

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter