Theater Na de Dam

Op zaterdag 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in. Dit jaar speelt Theatergroep Greppel, een door Tom Lanoye geschreven tekst, ‘Verloren Vader’ in het Theatercafé van Stadsschouwburg Nijmegen.

Theater Na de Dam geeft elk jaar een opdracht aan een toneelschrijver voor een nieuwe theatertekst over de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar schrijft Tom Lanoye deze nieuwe tekst. Het gaat over een oud-strijder die door zijn voortschrijdende dementie steeds minder zeker wordt van zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat is er echt gebeurd, en wat was zijn rol ook weer? De tekst, getiteld ‘Verloren vader’, wordt op 4 mei om 21.00 uur in heel het land gelijktijdig door verschillende gezelschappen en theatergroepen voorgedragen.
Theatergroep Greppel speelt op zaterdag 4 mei deze tekst in Nijmegen. Greppel is een Nijmeegse theatergroep en speelt regelmatig over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. Op speelse en muzikale wijze tonen zij in hun voorstellingen het geworstel, de liefde en de tegenslagen. Nu op basis van de toneeltekst van Lanoye.
Tom Lanoye (1958) leeft en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Zijn grote Shakespeare bewerking uit 1997, Ten oorlog, werd in 2015 door theaterbezoekers, acteurs en regisseurs gekroond tot nummer één van de Nederlandstalige theatercanon.

Kaarten à €5,- zijn te koop via de website van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter