Thuislozen: menslievend theaterevenement

Theater Utrecht presenteert i.s.m. Adelheid&Zina “Thuislozen”, een ‘Menslievend theaterevenement’: de makers dagen je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.

Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen met hun bewerking van Noréns sociologische theaterstuk het publiek midden in de kring van thuislozen en thuiszoekers. De verhalen vertellen hoe de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ zoals een wethouder of hulpverleners uit Nijmegen spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend.

Een rommelig plein in Nijmegen, bevolkt door maatschappelijk ontheemden. Verslaafden, werklozen, alcoholisten, prostituees, dealers. Een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Kwetsbare mensen met pijnlijke verhalen. In Thuislozen (1997) toont de Zweedse schrijver Lars Norén een wereld die we maar al te goed herkennen, maar waar we liever niet te lang bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe ‘gewone’ mensen om welke reden dan ook zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt maar omkijkt naar die minder gefortuneerde mensen? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?

Thuislozen is het magistrale vervolg op Een soort Hades waar Thibaud Delpeut de Regieprijs 2016 voor kreeg en dat werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2016.

Dit theaterevenement beleef je in de zaal, op het podium én backstage. De makers dagen je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven. Verantwoordelijkheid nemen; voor onszelf én de ander. Welke rol speel jij?

Credits:
tekst Lars Norén (1997) vertaling Karst Woudstra regie en bewerking Thibaud Delpeut i.s.m. Adelheid Roosen spel Claire Bender, George Groot, Ward Kerremans, Titus Muizelaar, Ilke Paddenburg, Adelheid Roosen, Krisjan Schellingerhout, e.a., dramaturgie Joris van der Meer, scenografie Roel van Berckelaer, muziek Thibaud Delpeut.

Geïnteresseerd in deze voorstelling? Wellicht is de voorstelling ‘de rechtvaardigen’ van Toneelschuur producties en Eline Arbo in arthouse LUX in Nijmegen ook iets voor u.

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vr 19 oktober 2018 - Za 20 oktober 2018

Tijd: 19:00

Kosten: € 23,00 - € 26,00

Meer informatie:

www.stadsschouwburgendevereeni

Stadsschouwburg Nijmegen

Keizer Karelplein 32h, 6511 NH Nijmegen
Naar boven