Ugenda Cultuurcafé – Een huis voor de beeldende kunst?

Ugenda organiseert een debat over hedendaagse kunst in de Stevenskerk tijdens de kunstmanifestatie Kunstraffinaderij XL.

Heeft Nijmegen, een grote provinciestad met een groot aantal beeldend kunstenaars en een bloeiend atelier- en galerieleven, behoefte aan een publieke instelling voor hedendaagse kunst? In vergelijkbare steden vervult een museum die rol. Een museum voor hedendaagse kunst zet standaarden, presenteert nationale en internationale kunst aan de stadsbewoners, biedt kansen en ruimten voor lokale kunstenaars om zich manifesteren, en stimuleert zo zowel het niveau van kunstappreciatie van het publiek als de kwaliteit van de kunstproductie in de stad. Kan Nijmegen zonder zo’n publieke instelling?

In dit derde Ugenda Cultuurcafé geven drie sprekers hun visie op de toekomst van de publieke ruimte voor de kunst in Nijmegen. Het zijn Jan van Laarhoven (directeur ad-interim van Museum het Valkhof), Jan-Wieger van den Berg (voorzitter Expoplu, intendant Besiendershuis) en Carla Dijs (beeldend kunstenaar). Zij gaan daarbij in debat met het publiek, onder leiding van presentator Ron Vervuurt. Met een bijdrage van Ugenda-columnist Jan Maurits Schouten.

Het Ugenda Cultuurcafé is een ontmoetingsplaats voor mensen die werkzaam zijn in de Nijmeegse cultuurscene en geïnteresseerden en betrokkenen.  Ugenda wil met het cultuurcafé de verbondenheid en samenwerking stimuleren tussen de verschillende groepen en individuen die in Nijmegen bij kunst en cultuur betrokken zijn.

Deel deze activiteit:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Vr 24 November 2017

Tijd: 16.30 - 17.30

Kosten: Gratis vanaf 16.00 ovv Ugenda Cultuurcafe

Meer informatie:

www.ugenda.nl

Stevenskerk

Stevenskerkhof 26
Naar boven