Valkhof Kunstcafé met Hans Aarsman als hoofdgast

Het Valkhof Kunstcafé belooft weer bijzonder te worden. Fotojournalist Hans Aarsman is dan onze gastspreker. Aarsman is bekend van zijn wekelijkse column in de Volkskrant, De Aarsman Collectie, waarin hij als een ware fotodetective opvallende nieuwsfoto’s analyseert. Aarsman gaat vooral in op wat een foto te vertellen heeft, en kijkt in zijn rubriek minder naar de esthetische kwaliteiten. Het Valkhof Kunstcafé – een podium voor prikkelende ontmoetingen rond beeldende kunst.

Naast bovengenoemde spreker verwelkomt het Kunstcafé nog meer gasten, onder wie Johan Oosterman, hoogleraar aan de Radboud  Universiteit en gastconservator van de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre. Hij vertelt over alle voorbereidingen die aan het grootschalige project vooraf gingen. Verder is de Nijmeegse kunstenaar Kees Moerbeek te gast. De zeer breed-georiënteerde Moerbeek is de nog enig levende neo post-Confabulist. Hij zal deze onbekende kunststroming nader toelichten. Natuurlijk horen bezoekers ook weer een intrigerend verhaal over een object uit het depot van Museum Het Valkhof. Tijdens ‘Uit het Hart’ staat de microfoon open voor iedereen die in één minuut iets wil vertellen over een initiatief op het gebied van kunst en cultuur in en om Nijmegen. Het afsluitende gedicht wordt voorgedragen door Merel van Slobbe. De presentatie van het Valkhof Kunstcafé is in handen van Babette Degraeve.

Valkhof Kunstcafé 
Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof, in samenwerking met het museum. Het is een podium voor wat leeft in de wereld van de beeldende kunst, in en buiten Nijmegen. Muziek, drankjes en hapjes dragen verder bij aan een informele sfeer. Wie op de hoogte wil blijven van het Valkhof Kunstcafé, meldt zich aan voor de nieuwsbrief via de site. 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter