Vier Pasen bij Museumpark Orientalis

Vier Pasen met vlechtworkshops, verhalen bij het kampvuur en themarondleidingen

Tijdens het paasfeest even lekker erop uit of een wandeling maken in een bosrijke omgeving? Museumpark Orientalis is op beide paasdagen geopend en er zijn tal van activiteiten te doen. Aan jong en oud is gedacht en om in de feestelijke paassferen te komen, zijn alle activiteiten ook nog eens gratis voor bezoekers van het museum.

Leer bijvoorbeeld op eerste paasdag vlechten met wilgentenen en maak je eigen vlinder of libelle, die je zelf mee naar huis mag nemen of iemand cadeau kunt doen. Pasen is een goed moment om tijd met je naasten door te brengen. Om iemand te bedanken, te gedenken, als blijk van liefde of om iemand een hart onder de riem te steken zijn er workshops ‘lievelingen maken’. Lievelingen zijn keramische bloemen die je helemaal zelf kunt maken, voor iemand anders. De lievelingen krijgen een speciaal plekje in de lievelingentuin in het museum. Op tweede paasdag kun je tussen 11.00 tot 15.00 uur deelnemen.

Ook kun je plaatsnemen bij het kampvuur in de bedoeïenentent in de woestijn. De vertelacademie komt hier langs om verhalen over 1001 nacht te vertellen.

Om het Paasfeest helemaal compleet te maken kunnen er natuurlijk op beide paasdagen ook paaseieren worden gezocht en zijn er op Stille Zaterdag en tijdens Pasen themarondleidingen waar je vrijblijvend bij kunt aansluiten. De rondleidingen starten om 13.00 uur.

Neem gelijk een kijkje bij één van de nieuwe exposities, zoals ‘Wandel door 100 jaar geschiedenis van de Heilig Landstichting’, die op eerste paasdag wordt geopend.

Het volledige programma is op museumparkorientalis.nl te vinden.

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter