Voorpremière Sofia

Avant-première van Sofia bij O42

Vrijdag 29 maart om 19.00 uur is iedereen welkom om de avant-premiere van de film Sofia bij te wonen. Uiteraard kan dit zowel vóór als na de film onder het genot van een drankje in ons Filmcafé.

Hoe lang kun je een zwangerschap verbergen? Niet lang, zo ontdekt de twintigjarige Marokkaanse Sofia. In de keuken van haar ouderlijk huis breken plotseling haar vliezen. Sofia’s nicht Lena brengt haar naar het ziekenhuis, maar daar stuiten de twee op problemen. In Marokko kan een bevallende vrouw kan pas in het ziekenhuis worden toegelaten wanneer er een man is die het ongeboren kind erkent. Om geholpen te worden, de eer van haar familie te redden én uit de gevangenis te blijven, staan Sofia twee dingen te doen: ze moet de vader van haar kind opsporen en zo snel mogelijk met hem trouwen.

“In een kalme, onopgesmukte stijl onthult regisseur Meryem Benm’Barek (1984) stukje bij beetje de omvang van de sociale krachten die Sofia verdrukken. Klassenverschillen, geschreven en ongeschreven regels, hypocrisie en machtsmisbruik spelen allemaal een rol in dit zelfverzekerde speelfilmdebuut, waarin Sofia meester probeert te blijven over de situatie”. [IFFR]

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Meer Film