Vrolijke Lentegloed

Kamerkoor “Ton sur Ton”

Vrolijke Lentegloed.

De naam van het concert: “Vrolijke lentegloed” doet ons denken aan de oudnederlandse benaming voor de maand mei: “Bloeimaand” Een halve eeuw geleden ,bloeiden de meeste gewassen in de maand mei, maar iedereen is het opgevallen dat door klimaatverandering de bloei vaak een maand is vervroegd en mei een soort tussenperiode tussen de bloeimaand en de zomermaand met zijn lange dagen en korte nachten is geworden.

Toch blijft er van deze eeuwenoude traditie van “Mei”als allermooiste maand nog zoveel bewaard, dat ze nog steeds volop inspiratie levert voor een “lenteconcert” met de titel: “Vrolijke Lentegloed”.

“Ton sur Ton”, geeft onder deze titel een concert in een van de meest inspirerende ruimtes van Nijmegen. In dit concert komen diverse lentezaken aan de orde: Het oude beroep van scharenslijper, ontwakende natuur, wandelen in de bergen, vogelgezang, de boer die zijn land gaat bewerken, verliefdheid enz.

Werken worden uitgevoerd van de “composer in residence”van “Ton sur Ton”: Frea van de Lavoir, Wilhelm Peterson Berger, Felix Mendelsohn, Béla Bartók, D.M. Ferraboso, Camille Saint-Saëns en Edward Elgar.

Datum: zaterdag 25 mei 2019

Aanvangstijden: 12.00 uur en 13.00 uur, (Het programma wordt twee maal uitgevoerd).

Plaats: Zuiderkapel van de Sint Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof Nijmegen.

Entree: Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

 

 

Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter