Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom voor het eerst samen op het toneel

Succesvolle komedie Art terug in Nederlandse theaters, binnenkort te zien in Gelderland

 

Het bejubelde theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza keert dit voorjaar terug naar de Nederlandse theaters met steracteurs: Waldemar Torenstra (Divorce, Vechtershart, All you Need Is Love), Thijs Römer (Moordvrouw, Nieuwe Buren) en Frederik Brom (Familie Kruys, Verborgen gebreken, Overspel). Het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap was vier keer eerder te zien in Nederland, waarvan die met Paul de Leeuw, Hans Kesting en Edwin de Vries uit 2014 de bekendste is.

 

Art

In Art kruipt de sterrencast in de huid van vrienden Serge, Mark en Ivan wiens vriendschap flink op te proef wordt gesteld. Serge heeft een peperduur schilderij gekocht en vraagt de mening van zijn vrienden. Dat leidt tot ongezouten uitspraken en pijnlijke onthullingen. Allengs wordt de discussie grimmiger en blijkt dat het over veel meer gaat dan de waarde van kunst: appreciatie van de ander, acceptatie, respect – en het gebrek eraan. Centraal in het stuk staat de grote kunst van vriendschap. We zien hoe meestal schijnbare futiliteiten en niet belangrijke zaken meestal vriendschap of liefde bepalen. Art is rijk, grappig en ontroerend.

 

Art is verschillende keren onderscheiden o.a. met een Tony Award voor Best Play, Laurence Olivier Award voor Best Comedy en is één van de meest succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Dit jaar komt deze klassieker dus terug naar Nederland met een drietal topacteurs in een regie van Paula Bangels met een vertaling van Coot van Doesburgh.

 

Algemene informatie

Art wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via het theater.

 

Data voor Gelderland:

ZUTPHEN Hanzehof donderdag 14 februari 2019
DOETINCHEM Schouwburg Amphion vrijdag 17 mei 2019
ARNHEM Stadstheater Arnhem vrijdag 24 mei 2019
TIEL Schouwburg Agnietenhof zaterdag 25 mei 2019
NIJMEGEN Stadsschouwburg zaterdag 1 juni 2019
Deel deze activiteit:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter